Zamieszczone przez szkoda
[O2 FL] Co dorzucić do OII FL Elegance?
Zwiń
X
-
[O2 FL] Co dorzucić do OII FL Elegance?
Witam,
w tym tygodniu wybieram się do KRK w celu sfinalizowania zakupu OII FL 1.4 Elegance.
Do wyposażenia standardowego dorzucam:
1. Xenony
2. Alarm
3. MDI
4. Koło
Czy coś jeszcze warte jest uwagi?
Czy za 800PLN ekstra zamienić 16" na 17"?
Co myślicie o przednim i tylnym (małym) spojlerze?
Dzięki za sugestie i podpowiedzi!!!
Pzdr
TomekRoadRunner
-
-
Re: [O2 FL] Co dorzucić do OII FL Elegance?
Zamieszczone przez RoadRunnerWitam,
w tym tygodniu wybieram się do KRK w celu sfinalizowania zakupu OII FL 1.4 Elegance.
Do wyposażenia standardowego dorzucam:
1. Xenony
2. Alarm
3. MDI
4. Koło
Czy coś jeszcze warte jest uwagi?
Czy za 800PLN ekstra zamienić 16" na 17"?
Co myślicie o przednim i tylnym (małym) spojlerze?
Dzięki za sugestie i podpowiedzi!!!
Pzdr
Tomek@200KM
Komentarz
-
-
RoadRunner,
zamiast MDI wez radio Bolero w Elegance doplata tylko 1500 zł a masz czytnik kart SD i kolorowy spory wyswietlacz.
do tego- Ksenony
-Corner
-szyberdach
-(DSG jak masz ochote i finanse)
-Sunset albo atermiczne(przy nich zapomnij o upale w srodku w aucie jak bedzie goraco np: w trakcie postoju auta)
-podgrzewane przednie fotele (tylnie nie ma sensu zadko sie kogos wozi z tyłu)
-pakiet na bezdroza
- alu koło zapasowe
-podgrzewane dysze
-relingi srebrne
-alarm z funkcja przechyłu
-lakier metalik oczywiscie
Jak DSG to nie zapomnij o HHC i trojramiennej z łopatkami
Ja w swojej zamowiłem sporo wiecej , ale te rzeczy wydaja mi sie najrozsadniejsze
A i nie zapomnij przy zamowieniu dodac że alarm itd WSZYSTKO w Fabryczne w Czechach montowane, bo jak ci sie zaczna dobierac do alarmu w ASO to poł auta rozbiora żeby zamontowac.
Nie daj sie na gratis alarm, gratis możesz chciec dywaniki, bryloczek i czapeczke z logo skoda
-
Komentarz
-
-
a co wynegocjowałeś? bo alarm, radio można w gratisie dostać.
Ja bym zastanowiła się nad DSG, szyberdachem i pakietem sunset szyb oraz podgrzewanymi dyszami spryskiwaczy ( to tylko 200 zł a takiej zimy jak w tym roku może się przydać )AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
a w ogóle ma to być 1,4 - bo jak ma być dynamicznie to proponuje 1,8 a jak ma być ekonomicznie to TDIAniaM
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez YarekZamieszczone przez Rekin ChlebojadJak DSG to nie zapomnij o HHC i trojramiennej z łopatkami.
P.S. A HHC jest niepotrzebne przy DSG.
P.S.2 Warto zamienić 16" na 17". Samochód wygląda dużo lepiej.
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez YarekZamieszczone przez Rekin ChlebojadJak DSG to nie zapomnij o HHC i trojramiennej z łopatkami.
ops:
Zamieszczone przez _tm_P.S. A HHC jest niepotrzebne przy DSG.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Dzięki za podpowiedzi!bezalkoholowe
Z uwagi na budżet nie mogę sobie pozwolić na full wypas
Na pewno zostaje 1.4 TSI bez DSG (Wyprzedzić się da, a jak trzeba to też econo).
Z uwagi na ograniczony i już i tak napięty budżet w grę wchodzi "coś" za nie więcej niż 2000. Poważnie zastanowię się nad Bolero. Oszczędzę 500 na MDI i dołożę 1500 do Bolero, więc wyjdzie + 1000
[ Dodano: Pon 03 Maj, 10 21:01 ]
Zamieszczone przez Mihaudziury są wszędzie i nie przeskoczysz tego, a na 17" dużo lepiej wyglądaRoadRunner
Komentarz
-
-
W Elegance masz radio Swing jak dla mnie to wystarczy. Czyta pliki mp3/wma. Współpracuje z climatronikiem i czujnikami parkowania.
Zawsze potem można wymienić na Columbusa ( z navi, HDD, czytnikiem kart ). Jak sprzedasz Swinga i dołożysz poniżej 2 tyś zł dostaniesz Columbusa.
Za srebrne relingi 600 czy 700 zł to przegięcie jak dla mnie.
Nic nie piszesz o kolorze - możę warto dopłacić do metalika.
Napewno przydają się listwy progowe i listwa bagażnika.
Szyberdach to fajna sprawa w dni jak nie używa się klimy - koszt 3500 zł.
Warto zainwestować w alusy. 16" to chyba takie optimum między komfortem a estetyką i do tego koło zapasowe.
Na pewno jak już pisałam podgrzewane dysze spryskiwaczy i szyby z sunset pakietem ( lekko przyciemniony tył ).
Blokada skrzyni biegów dla bezpieczeństwa ( ja swoją wynegocjowałam w gratisie )
PowodzeniaAniaM
Komentarz
-
-
RoadRunner, przyciemnij sobie szyby - koniecznie, ja zapomniałem/nie pomyślałem i teraz mnie czeka demontaż całej tapicerki na drzwiach żeby przyciemnić szyby - tak więc ty nie zapomnij ;-), schowek na parasol sobie weź użyteczna rzecz i umów się z grygy na columbusa ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Edit:
HHC to system zapobiegania aby auto nie cofneło sie do tyłu na wzniesieniu, dotyczy tylko automatu(DSG) przytrzymuje hamulce, i w chwili jak dodajesz gazu to hamulce powoli puszczaja, to dziala tylko chwile, poniewaz DSG ma 2 sprzegła ktore przy cofnieciu sie samochodu, zostaja odłaczone, i mozna (jak ktos nie kuma) zarobic dzwona, chodzi o to aby sprzegla sie nie paliły, i stad do automatu zalecane HHC , ono zaczyna działac od jakiegos tam kata wzniesienie np: 5% nachylenia i wiecej. I HHC nie jest nie potrzebne, bo jak by ktos uwaznie sie doczytał dotyczy TYLKO DSG, wiec po cos jest, wyzej mniej wiecej wytłumaczone.
A trojramienna sie doposaża z łopatkami za 900 zł bo w standardzie nie ma.
A jak masz 2 tyś do wydania, wez SUN_SET(przyciemniane szyby tylnie 3' )
i Radio bolero ( dla mnie extra, Columbus fajna sprawa, tyle że drogi(jak za jego funkcje) i JAK DLA MNIE bez uzyteczny, GPS to mam w telefonie albo ide do sklepu i kupuje wypasionego za 1 tyś zł)
PS: jak sie zdecydujesz na 17' cali koła wez najpierw zobacz ceny samych opon w tym rozmiaże, potem samej felgi, potem uspokuj sie , usiadz i pomysl czy warto na Warszawe, tez tu mieszkam i najlepiej założył bym 17 cali koła ale opony 225/80!! 17 <-- jesli sa takie, chodz sie nie zmiesciły do skodzianki. Ale na dziury idealne.
Komentarz
-
-
bierz 17duzo lepiej wygladaja
ja mam 235/45/17 i nawet na naszych drogach fajnie sie jedzi
jedyna wada to koleiny wtedy trzeba kiere mocna trzymacale jak masz male dziury to waska opona w nie wpada szeroka jedzie na nia
Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
Komentarz